28 oktober 2009

Piraterij

.
Deze week verwacht ... ??? ... een cadeautje van mij. En neen, dit zakje is niet het cadeau, enkel de verpakking. 't Zou nu toch echt niet tof zijn als ... ??? ... hier nu al haar geschenk aantrof. Afin, het is meer een kleine swap want ik kreeg van haar ... ??? ..., waarvoor heel veel dank! En moet ik mij nu zo uitsloven voor een verpakking? Neen, maar dan heeft ... ??? ... er misschien ook nog wat aan. 't Is alleszins niet voor meissies, deze stoere piraten. Hebben ze de buit nu aan de zak opgehangen? Piraterij!
Wordt vervolgd...

Piracy Piracy

Piracy Piracy

Piracy Piracy Piracy

Ik heb geen patroon gebruikt, wel gewerkt volgens de handleiding van dit zakje.

PS: Ik kan pas vrijdag naar het postkantoor gaan, dus het zal ook maar pas volgende week toekomen.

23 oktober 2009

Blauw/Rood

.
Plat of Bruisend? Eigenlijk deze blauwe broek met rode stiksels. En dit is dan ook het enige dat afgelopen week echt klaar geraakt is. Nummers 3 en 4 zijn "in de maak", alsook een nieuwe pyama.

Broekje blauw-rood, maat 98 Broekje blauw-rood, maat 98

Broekje blauw-rood, maat 98 Broekje blauw-rood, maat 98 Broekje blauw-rood, maat 98

Over Blauw/Rood:
- ik vind het kapitein Winokio-gehalte erg hoog (is goed hoor, was de bedoeling), alhoewel de kapitein toch echt een heel andere broek draagt
- gemaakt uit een zetelhoes van Ikea, even soepel of stug als gewone stevige jeansstof
- de rode buitenknoopjes zijn een fantasietje, aan de binnenkant zitten de knopen waarmee de rekker kan geregeld worden
- en hoe zo'n tailleband van een broek er echt moet uitzien, weet ik niet (dus dit is gewoon uitgevonden en heel eerlijk: toch iets te dik of stijf uitgevallen... mor, we leren bij ;-))
- volgende keer liever ook een rits
- gelukkig kreeg ik deze week een leuke tip (waarvoor dank) en via deze tip vond ik deze beelden (dus waag ik me bij de volgende aan een echte gulp)

Broekje blauw-rood, maat 98 Broekje blauw-rood, maat 98 Broekje blauw-rood, maat 98

- en ik moet dringend een beter fototoestel aanschaffen want als het weer wat fletser is, zijn mijn foto's minstens dubbel zo flets, groempfff

De eerste foto: Stig vijst de blaadjes van de haag terug vast want ze vallen er allemaal af...
De laatste foto (maar je kan het niet echt zien): als de blaadjes er dan toch afgevallen zijn, vijzen we ze maar vast op de grond, anders gaan ze verloren... zo'n fantasie, wat heerlijk!!!

18 oktober 2009

I did it : een BROEK!

.
Laatst kondigde Vermiljoen haar webshop aan. Ik sprong al gelijk een gat in de lucht want zag m'n kans schoon: hier zou ik eindelijk eens een hele hoop mooie broekjes voor Stig op de kop kunnen tikken. Nondepitjes toen bleek dat ze stof ging verkopen, allemaal héél mooi maar ik wil een broek (!!!) en niet zomaar eentje maar wel van het geweldige soort zoals deze of ook deze. Soit, er zit dus niks anders op dan het dan maar zelf proberen. Neen Mie, ik ben onze swap-deal nog niet vergeten maar ik wil véél broeken (en spijtig maar voor de blauwe broek is het te koud geworden). Veel begint met 1 en dus ziehier mijn eerste broek. Ze trekt op niks en ik ben toch zo fier als ne gieter (jaja, bescheiden ben ik ook) want ik heb het gedurfd, gedaan, korte metten mee gemaakt EN het is al bij al beter gelukt dan ik had verwacht. Straffer, deze heb ik raprap eens geprobeerd maar ik denk dat het werkelijk nog iets kan worden als ik volgende keer zorgvuldig stik en de juiste regeltjes toepas (ik sta mezelf hier nu keihard uit te lachen, je denkt er maar het jouwe van).

Broem Broem Broem Broem

Na 20 minuten staren (en niets zien) naar dat patronenblad, kwam Stig met z'n autootjes aan. Ja, dat kind begreep er meer van dan ikzelf. Ok, let's go! Al bij al was het redelijk snel klaar. Er is wel vanalles fout aan deze broek maar ik weet nu wel hoe ik het de volgende keer moet doen, dat helpt. Er komt ongetwijfeld nog een vervolg.

Prototype broekje - om te proberen Prototype broekje - om te proberen Prototype broekje - om te proberen Prototype broekje - om te proberen

Het patroon komt uit de laatste Knippie, de knielappen heb ik weggelaten en een plooi vooraan gestikt (schoon afgekeken van Mme Zsazsa). De tailleband zit er verkeerd aan maar m'n geduld was op, ik wilde ze Stig vooral snel laten passen. Ahhhhhhhh, ze past! Op de stof was ik meteen verliefd maar die blijkt toch echt niet geschikt te zijn voor broekjes.

16 oktober 2009

Een pop van Tante hilde voor een tas van eloleo

.
Het begon als een ideetje, zo ergens rond half augustus: een pop voor een tas... het heeft vervolgens tot vandaag geduurd voordat pop en tas daadwerkelijk gewisseld werden (en het lag helemaal aan mij!). Wat ben ik blij! Wat is ze mooi! En kijk, ze draagt zelfs een schoudertasje met een echt kleurboekje erin voor Stig, getekend door zoonlief van Tante hilde. Dankjewel!

Swap Swap

Stig heeft normaal gezien niets met poppen of ander zacht speelgoed maar onderweg naar huis waren ze al dikste vrienden met de nodige kussen en knuffels erbij, de aansteller ;-).

Swap .....Swap

Ik maakte dus een tas. Een eerste wild idee (een vogelkooi) heb ik herleid tot iets simpeler. Het werd iets dat je op 3 manieren kan dragen: langs de groene kant, of binnenstebuiten langs de blauwe kant of als handtas wanneer je de schouderband verwijderd en de linten van de tas zelf aan elkaar knoopt (dju, foto vergeten maken). Ok, het is recht en simpel maar je kan al eens van model en kleur veranderen. Oh ja Hilde, de knoop is a Fisherman's knot, oftwel "twee zoete liefjes". Veel plezier ermee.

Swap - Reversible Shoulderbag ...Swap - Reversible Shoulderbag Swap - Reversible Shoulderbag

Swap - Reversible Shoulderbag Swap - Reversible Shoulderbag Swap - Reversible Shoulderbag.Swap - Reversible Shoulderbag

En dan nog iets. Ik werd de laatste weken al een paar keer aangesproken met "tassenexpert". Nou nou, ik ben wel gevleid maar geloof me, een expert ben ik zeker niet! Ik probeer maar en de ene keer lukt dat al beter dan de andere keer. Natuurlijk toon ik jullie wijselijk alleen de mooiste foto's, ahja. Zie je hierboven bij de tas voor Tante hilde die scheve kant? Neen? Precies, dat bedoel ik dus ;-).

12 oktober 2009

Wist u dit? Wist u dat?

.
Wist u dit?
Stiel & Stijl organiseert op 23, 24 en 25 oktober een open huis met handgemaakte spulletjes in hartje Leuven? Handtassen, kleding, geboortekaartjes, ... ga maar eens kijken op de site, of nog beter: kom af!
Oh ja, ooit hadden wij (Lili en Mie van LiliMie en ik) het fabuleuze idee opgevat om samen een standje te houden op deze markt maar ... dat is ons dus niet gelukt. Tijd, hè!!!!

Wist u dat?
Sinds vandaag geef ik mijn bokes-tas officieel als "vermist" op: ze is kwijt, verloren, foetsie... gevonden en bijgehouden door iemand anders? Ik hoop dat tenminste want dat zou een compliment zijn... troost ik mezelf? Dus aan de gelukkige vinder: ze was van mij maar jij mag ze ook hebben en gebruik ze gerust waarvoor ze dient. Als ik je morgen in de refter zie zitten met mijn bokes-tas zal ik doen alsof mijn neus bloedt... misschien enkel eens grijnzen en tevreden zijn dat de tas een nieuwe thuis heeft gevonden. Ik moest dan ook maar niet zo dom zijn om ze daar gewoon onder de tafel te vergeten! Veel plezier ermee!

8 oktober 2009

Geïnspireerd: 15 nieuwe gratis patronen of handleidingen

.
Ik vond deze week inspiratie in vanalles en nog wat en dat lees je hieronder maar ook in jullie blogs (te traceren via jullie links op mijn give-away). Fantastisch wat er allemaal geknipt, genaaid en geschreven wordt. Nu weet ik ook wat er absoluut nog ontbreekt in deze blog: een link naar jullie! Dat moet ik in de linkerkolom dringend bijwerken.

De tips van de week, allemaal "gratis tutorials" natuurlijk:
  1. rugzak/boekentas* van Blueprints, wil ik zelf ook maken
  2. grotere rugzak/boekentas* van That Silly Girl
    *btw: hANdgemaakt maakte laatst ook een heel mooie rugzak/boekentas en zij deed dat met een kooppatroon van Made bij Rae, staat nu ook op mijn verlanglijstje
  3. boekentas van Lila Fanfreluche, wauw en zo simpel
  4. rugzak van Sew to Speak, mooooooooooooooooooooi
  5. haarbandjes van HipGirlie, schattig
  6. portemonneetje van Noodlehead, nieuw-ig model
  7. een rechte boodschappentas (deel 1) met een tussenvak (deel 2) van Kerri Made, handig
  8. potloodrol-in-10-minuten* van My Poppet
    *btw: hiernaast nog meer tutorials voor potloodrollen en Fam deed het laatst zo, wat een goed idee hè
  9. olifantenknuffeldoekje van De Droomfabriek, lief
  10. messenger van BlueBirdBaby, een jongenstas
  11. bladwijzerhoekje van Kootoyoo, nog nooit gezien
  12. taartenzak van Mélanie, als je je taart in stijl wilt afgeven
  13. reiskoffertje van CréEnfantin
  14. poezentasje van CréEnfantin, echt iets voor de meisjes
  15. lunchtas van Cotton Cloud
En dan nog iets waar ik vorige week RODE WANGEN van kreeg. Mijn allereerste echte avontuur met de naaimachine (tientallen gordijnen en kussenhoezen niet meegerekend) was deze tas... die ik simpelweg gekopieerd had van Dotty Monkey. Mor, ik ben fair geweest, ik heb het er netjes bij vermeld (maar ik had het haar wel niet gevraagd, ai). Straffer nog, ik heb zelfs nog een paar dingen gemaakt met dat apenkopje tot wanneer het echt begon te knagen en ik beslist heb om dat model niet meer te gebruiken. Ik pleit schuldig met verzachtende omstandigheden: ik moest toch ergens beginnen, niwaar? Bovendien was het uit grote bewondering dat haar gekopieerd heb... jaja, blabla, enz. Soit, ze zegt dat ze gevleid is en ik ben gewoon blij dat ze terug aan het bloggen is. Meet Dotty Monkey!

foto's van links naar rechts: BluePrints - De Droomfabriek - Sew to Speak - HipGirlie - Lila Fanfreluche

6 oktober 2009

Un bolso de mano Español?

.
... of toch zoiets.
Ik kreeg van een vriendin uit Spanje een stoffenpakket toegestuurd. Als ze die stoffen uitkiest, neem ik aan dat ze ze zelf ook mooi vindt. Ik hoop dat alleszins van harte want ik heb met het meest "Spaanse" stofje een kleine handtas gemaakt. Vrijdag is ze jarig maar meissie, nu al een dikke sorry want ik vrees dat de tas niet meer op tijd in Spanje geraakt.

Un bolso de mano Español? Un bolso de mano Español? Un bolso de mano Español?

Het patroon kocht ik van Keyka Lou*, zie hiernaast ook in de nieuwe rubriek "kooppatronen".
Een erg gemakkelijke en duidelijke handleiding maar ik heb wel één grote wijziging toegepast. Om mooi te zijn, moet het tasje een beetje gebold staan. Daarvoor gebruik je best een tussenvoering (zo staat het ook in de handleiding). Ik deed het met Vlieseline H640 maar ik heb die niet op de buitenstof gestreken, wel op de zwarte binnenvoering. Niet dat dat zo moet, ik vind het gewoon makkelijker. Als je die dikke Vlieseline op de buitenstof zet, is het moeilijk om die mooi afgerond te krijgen in de hoeken (daar waar je inkepingen moet maken om de tas onderaan diepte te geven). Ik heb er verder geen uitleg voor, het is een kwestie van aanvoelen en handigheid. Iemand anders doet het misschien toch gemakkelijker andersom.

Un bolso de mano Español? Un bolso de mano Español?............. Stig leest een boekje of 2, 3... 75
En die laatste foto? Ik stik alleen 's avonds, als Stig slaapt... maar af en toe kan ik wel eens stof snijden (ofzo) als meneerke gerust gelaten wil worden. Het heeft bijna een uur geduurd voordat hij klaar was met lezen, de schat ;-).

* haar blog staat trouwens vol tips om kleine en grotere tassen te maken

3 oktober 2009

En de winnaar is...

Sorry voor het lange wachten, ik ben de hele dag op stap geweest met als afsluiter de nieuwste voorstelling van Circus Ronaldo, fantastisch!

Een spannende week was dit! Ik dacht eerst: "20 antwoorden, dat moet toch lukken". Toen dacht ik: "50 antwoorden, dat is al reuze-veel". Daarna heb ik het een paar keer weggelachen: "100 antwoorden, dat haal ik nooooooooooooooooit", uiteindelijk zijn het er 105 geworden. En jullie hebben zowat een klein boek bij elkaar geschreven, dankuzeer! Maar, helaaaaaasss, random.org is niet vatbaar voor mooie woorden dus hier komt het onverbiddelijke en objectieve verdict:














De grote give-away, dus de grote tas, gaat naar reactie nr. 18:




De kleine give-away, dus de kleine tas, gaat naar reactie nr. 95:





De troostprijzen gaan naar de nrs. 58, 41, 7 en 105:




Kunnen jullie je adres mailen naar info@eloleo.be, ik stuur volgende week je geschenk op met de (Belgische en trage) post. Héél veel plezier ermee!
Voor alle andere deelnemers: ik wou dat ik 105 tassen had kunnen maken, een volgende keer heb je hopelijk meer geluk.
Voila, en nu ga ik slapen (lees: uitgebreid in jullie blogs neuzen).

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails