30 september 2011

Wat zo'n vaart gaat...

... laat zich moeilijk fotograferen.

galop galopgalop galop

Nope, dat gaat vandaag niet meer lukken. Deze heb je nog van me te goed ;-).

galop

28 september 2011

Wie is Flavie?

Want Flavie heeft gewonnen! Ze trok zich dapper niks aan van de vele andere deelnemers en zie, Flavie wint met het geluksgetal 228. Proficiat! Ik stuur je zo meteen een mail.

winaar recyKLEER-taswinnaar recyKLEER-tas

It was a men's suit

24 september 2011

pauli iS TOF

Pauli

Ik loop er sinds 2009 meer dan geregeld binnen, meneer Erasmus kan dat bevestigen. De 'Stoffenzaak van Leuven', aka 'Pauli', ligt in het verlengde van mijn naaitafel. Zes dagen op 7 geopend, van 9u00* tot 18u00-en-iets-later-als-het-nodig-is, fysiek bemand door nog twee originele Pauli's. De broers Pauli, vader Pauli, grootvader Pauli, overgrootvader, ... allemaal in de stoffenbranche. De huidige generatie zet de traditie 'degelijke kwaliteit voor de juiste prijs' met verve verder. Ik kom daar graag.
*zaterdag vanaf 10u00...
Pauli

De goudgele letters op de ramen verklappen al veel over het assortiment er achter. Geen Kokkas, Millers of Kaufmans, wel heel veel goede basics: katoen, linnen, tricot, wol, spons, ribflueel, ... strepen, effen, vichy, bolletjes, ... mijn stoffenkast is er grotendeels mee gevuld. Het zal dan wel geen toeval zijn dat ik voornamelijk met dat soort stoffen werk. Herinner je je deze foto nog? Ondertussen kan ik alle 25 vakken volledig opvullen en slechts een half vakje daarvan komt van grote ontwerpers. Ik hou van de combinatie basic/design en het design-element mag eerder subtiel zijn, zoals bij dit knikkerzakje of deze tas of deze babyboots. Of gewoon basic-met-iets-extra, bv. Stig z'n zomerbroeken, de Piekeboes of de kralentas voor oma.
.
die spons... ........................................of deze boordstof

PauliPauliPauliPauli
vader Pauli op de markt, zoals het er vroeger was want nu doen ze geen markten meer...
.
En nu wil je natuurlijk graag doorklikken naar de website. We zijn het online shoppen in blogland al zo gewend maar helaas, er bestaat geen Pauli-site, zelfs de e-mail is geen gangbaar communicatiemiddel. De service in Pauli gaat van hand tot hand. Je gaat er binnen, je mag alle stoffen aanraken, advies wordt met de glimlach gegeven, de prijzen zijn democratisch en een meter is altijd een meter-en-iets-meer. Een combinatie van al deze elementen leidt bij mij wel eens tot de uitspraak: "Oh, doe ook nog maar een halve meter van die... en die... en die... en die ook...".
.
PauliPauliPauliPauliPauli

Al die metertjes worden verpakt in bruin papier. Pauli en achteraf het boekencafé een beetje verderop, is dé perfecte combinatie. Niks ontspannender dan een frappiato in een malse zetel, dat pak open prutsen en 101 dingen verzinnen die ik 'ooit' wel eens zal maken. Of toch, daarna thuis komen en er gewoon aan beginnen, dat is 100% contentement. Zeker weten!

PauliPauliPauliPauli

Pauli Stoffen
Mechelsestraat 14, 3000 Leuven
016-22 70 74, pauli.fabrics@skynet.be
.
Pauli steunt Van Katoen

22 september 2011

Klara patroon voor Van Katoen

Klara Pattern now available in English!

Klara - patroon De Zuster Van


Toen ik dit bericht van De Zuster Van zag verschijnen, bleven de OOOOOH's en de AAAAAAH's maar komen. Dat is toch echt een heel mooie tas! Gelukkig stelde De Zuster ook meteen voor om een patroon te maken. Een patroon voor Van Katoen. Dankjewel!

Blij dat we vandaag kunnen zeggen dat het patroon, tegen een luttele 5 euro voor het goede doel, te verkrijgen is in deze shop.

logo Van  Katoen

Het is een wonder hoe zo weinig woorden kunnen uitleggen hoe je de tas in elkaar steekt. Dat is echt vakmanschap! Elke beginnende naaister kan beslist aan de slag.
Zie je het toch niet zitten om ze zelf te maken? Wel, dan is er gelukkig nog de Van Katoen-dag op 14 april in Gent want daar zal je ze ook kunnen kopen... neen, niet dit exemplaar, deze is van mij... AAAAAAAH ja!

Klara - patroon De Zuster Van
Klara - patroon De Zuster Van Klara - patroon De Zuster Van

20 september 2011

1, 2, 3, 4 weekender

mega-ritstas

Iets "lelijk" dus. Wel, het valt nogal mee, om "lelijk" te zijn. Vrijdag werd het promotiemateriaal voor onze nieuwe campagne geleverd. Daarbij ook 10.000 badges die (in 4 verdeeld) elke week van locatie verhuizen. Iemand met gezond verstand gaat dan 4 stevige plastic boxen kopen maar ik dacht "Een simpel ritstasje in't groot, dat is toch op 1-2-3 klaar!". Op zo'n moment is het spijtig dat ik op vrijdag alleen in ons bureau zit. Geen collega die zegt "Och gij, daar gaat ge dit weekend toch uw tijd niet aan spenderen!", dus sprong ik nog snel in de Kringloopwinkel binnen en kocht er twee gordijnen en 3 afgedankte plastic rugzakken waar ik de ritsen uit tornde. Alles samen: 7 euro.

Ritsen recupereren is een recyclage-goed-idee, zeker die grote en stevige soort. Een klein ritstasje maken is eenvoudig. Een grote ritstas (stof: 51x54cm) is even simpel, het duurt alleen een beetje langer, zeker als je er ineens meerdere maakt.

mega-ritstas mega-ritstas

En zo stonden er maandagochtend op kantoor 4 tassen klaar. Samen had het nog wel iets. 't Was alleszins niet lelijk maar dan zwijgen we wel over het slordige stikwerk (wat voor één keer echt niet belangrijk is).

Probeer dit nu eens in een mooi stofje, deftig afgewerkt met een bijpassende rits. Hmm, ik moet beslist nog eens herbeginnen.

mega-ritstas

Enneh... oooh, daar schuilt blijkbaar een geweldig uitzicht achter...













Jaja!













... als de zon schijnt.

mega-ritstas

Echt lelijk zijn deze kleinere tasjes met niet-bijpassende ritsen. Die groen/blauwe stof was ooit een kleed (ahum!). Functioneel zijn ze wel, meer moest dat deze keer niet zijn.

18 september 2011

:-)

DSC_0002

Ik ben ondertussen alweer aan een ander recycleer-ding bezig. Een heel praktisch én lelijk ding, echt! Om precies te zijn: 8 lelijke zaken maar nood breekt wet.

De Give-Away loopt nog tot 24 september.

Klik in passant ook eens op DEZE LINK of deze of deze... misschien ben jij wel diegene waar Van Katoen momenteel naar op zoek is.

16 september 2011

Ik recyKLEER een kostuumvest + GIVE AWAY

De give-away is afgelopen.

Gelachen dat Boomie mij gisteren aankondigde met een "thema waar elke vrouw een zwak voor heeft" en dat terwijl ik nu eens een venten-tas probeerde te maken. Maar misschien heeft ze gelijk want ongeveer elke mannelijke collega heeft mijn voor-venten-argumenten weerlegd.

Te veel tierlantijnen, dat rode sluitingkje is èèèèèèèècht niets voor mannen, wij gaan die nooit aan die handvaten vasthouden, dat schouderbandje is te smal, enz. Mijn collegae geven graag ongezouten hun mening. 't Is al goed dat ik tegen een stootje kan... en dat ze wel allemaal gezegd hebben dat het toch een mooie tas is, de schatten!

En dan was er ook een collega die de meest originele opmerking had: het is een tas voor vrouwen die mannen nog wel in hun handen willen nemen wanneer je in't midden van de winkel vraagt "Schat, hou mijn sakosj eens even vast". Zeg nu zelf...

Soit, het is dus een tas, ze werd gerecyKLEERD uit een kostuumvest, een flut-tasje en een rood hemd en ik ben blij dat ik aan dit project mocht meewerken!

DSC_0234
DSC_0145 DSC_0134
DSC_0263

De vest kocht ik een tijd geleden in de kringloopwinkel, maat 56. Toch leverde deze grote maat minder bruikbare stof op dan ik had verwacht. Voor ik begon te knippen had ik een ontwerp uitgetekend maar dat verdween helaas in de prullenmand wegens "veel te weinig materiaal om mee te werken". Frustratie! Ik moest dringend iets plezant doen, bv. een voorzakje met plaats voor enkele stiften (nog zoiets waar mannen ècht geen behoefte aan hebben). Het is een kruising tussen een Boleo en een potloodrol. En toen ging alles weer vanzelf, op enkele kleine ambetantigheden na.

DSC_0158 DSC_0150

Ik was bv. al blij dat de vest de wasmachine had overleefd (trouwens zonder enig probleem, ookal stond er "droogkuis" op het etiket) maar de stof bleek toch wel dunnetjes te zijn, dus werd ze gevoerd met Vlieseline. Noot aan mezelf: in het vervolg wintervesten gebruiken.

DSC_0067

Op het einde had ik enkel nog smalle stroken stof over, daardoor is de tas redelijk dun maar dat maakt ze net ideaal voor de laptop.
De randjes heb ik doorstikt en eerlijk is eerlijk, dat idee komt helemaal van deze tassendame. Ik volg haar al jaren en ook al is elke messenger gemaakt volgens hetzelfde patroon, ik blijf ze telkens weer mooi vinden.

DSC_0167

Hieronder nog de achterkant van de tas. Ook hier werd een vestzak verwerkt. Aan de binnenkant zit een zakje met een rits en een sleutelhanger. De tas meet 31x31cm of, helemaal opstaand, 42x31cm.

DSC_0072 Ik recyKleer!

Wil je deze tas winnen?
Zet dan je (blog)naam en/of e-mail adres onder dit bericht.
Gelieve slechts 1 keer deel te nemen.
Random.Org kiest een nummer.

om reactie 201 of meer te zien, moet je onderaan de commentaren doorklikken op "nieuwste"
Meer foto's hier.

psst... mannen mogen ook meedoen

DSC_0146

eloleo dankt collega Wannes voor de poseer-diensten

12 september 2011

Ik recyKleer: in de maak

Ik recyKleer Ik recyKleer

De recyKleer-14-daagse is begonnen. Alle dagen nieuwe projecten, ideeën, gast-bloggers, enz. bij Boomie. Vrijdag is het mijn beurt, met een give-away. Stay tuned!

Stap 1: een mannenvest en een hemd
Stap 2: de ontmanteling
Stap 3: in de maak... en dat proces verloopt niet altijd even rimpelloos, later meer hierover
Stap 4: ...

7 september 2011

En tijdens de blogvakantie?

... maakte ik een Amsterdamtas, die ging naar Amerika:
Am1

... een Buttercup met een rits, die ging ook naar Amerika:
Buttercup1

... een 90minuten strandzak, die werd een cadeautas voor een paar rollerblades
DSC_0236

... een Piekeboe en een ritstasje, die werden geruild met Miss Stik voor twee mooie stoffen
7

... een pamperzakje voor Sien
6

... twee Noodlehead-rugzakjes met knoopjes onderaan, die vertrokken richting Frankrijk
12

... en een knikkerzakje dat gewoon in België bleef
knikker1knikker2

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails