26 augustus 2010

Groeten uit Ljubljana

Een studiereis met een druk-druk-druk programma. Amper tijd om bij deze kraampjes te blijven staan. Spijtig, er was nog meer en er lagen mooie spullen bij. De eerste is Fensismensi. Nooit van gehoord maar ze heeft wel een mooie blog.

Groeten uit Ljubljana Groeten uit Ljubljana
Hier haar eigen foto's van het marktje. Gezellig...

PS: de Axenroospoppen kregen uitstel tot half september

25 augustus 2010

Twee van't zelfde

Twee Menina's voor deze twee zusjes maar ze weten het nog niet. Voor het geval dat ze nu zouden meelezen: Wij springen straks eens binnen! Goed?

Menina Menina
Menina Menina
PS voor de papa:
Die roze sakosj heb ik dan toch maar van mijn todo-lijst geschrapt ;-).

19 augustus 2010

Raad eens

Fase 2 van het Axenroosproject: de schetsen

Axenroos, de schetsen

Eerst natuurlijk een dikke merci voor de vele tips! Ik heb al menig nachtelijk uur gesurft doorheen tientallen pagina's met knuffels, poppen en tekeningen. Ondertussen schreef ik goeie ideeën op en ontstonden in mijn hoofd de prachtigste handpoppen die je ooit gezien hebt, echt waar... toen ik dan uiteindelijk met stofjes begon te prutsen bleef het bij niks dan gepruts en niks lukte. Tijd voor een ander plan, een eenvoudiger plan! Ik heb het idee om volledige 3D poppen te maken maar laten vallen. Dan zou ik echt al een patroon per pop moeten uitwerken en daar kruipt verzekers 14 dagen werk in. Dat is passen en aanpassen en opnieuw proberen en-en-en ik heb nog maar 6 avonden tijd en dan moeten ze allemaal klaar zijn.

Axenroos, de schetsen

Het simpele plan bestaat dus uit "platte kopjes", zoals bij Jean-Jean, en het aangezicht wordt opgebouwd uit verschillende soorten stofjes, gestikt op de "vrij borduren" wijze. Oftewel "een 2D-tekening in stof". De kaken en de neus probeer ik wel extra op te vullen en aan de achterkant hangt telkens de staart die bij het dier hoort. Oren en horens horen er natuurlijk ook bij. In het kopje zit Fiberfill, je zal je vinger er ook kunnen insteken voor de beweeglijkheid.

Ik kan dat wel allemaal schoon vertellen maar daarmee is er nog geen enkele pop gemaakt, hè ;-). Hieronder alvast de schetsen. De leeuw heb ik klakkeloos overgenomen van een bestaande knuffel en de rest is een samenraapsel van vele voorbeelden bij elkaar.

Wil er misschien 1 iemand zo vriendelijk zijn om de test eens te doen: welke schets hoort bij welk dier?




Ik zat even in de knoei met de foto's en de letters. "e, f en g" bestaat niet. We zoeken dus een bever, een havik, een poes, een pauw, een uil, en leeuw, een wasbeer, een schildpad, een kameel en een steenbok. Merci!



a=6 / b=10 / c=1 / d=9 / h=4 / i=7 / j=8 / k=3 / l=2 / m=5

18 augustus 2010

Kikker- en prinsessendag

Ik was vast van plan om Stig "in vol ornaat" te tonen. Opa had zijnen dikke camera al helemaal geprepareerd. Bokes waren gesmeerd, bottekes stonden klaar en toen klonk het:

"IK GA NIET NAAR DE GROTE SCHOOL*, IK WIL NAAR DE DIERENTUIN!!!!"

Gevolgd door een tirade die hevig maar kort was want ik heb meteen toegegeven. Zelden heb ik hem zo zeker van z'n stuk gezien. Later vroeg ik voorzichtig of hij dan deze week nog naar het speelplein wilde en het antwoord was alweer "NEEEEEEE". Uiteindelijk zei hij ook waarom: "Ik mag daar niet Foetballen (met een "f")." Lap, het arme kind heeft me al geregeld verteld dat hij niet mag sjotten met de grote kinderen maar dat het hem zo hoog zat, amaai. Komt daar dan nog bij dat hij dus echt niet gek is op verkleden. Vorige week was dat kikkerkostuum nog nieuw en wel leuk om eens in rond te springen maar vrijdag was het al oud nieuws en totaal oninteressant. Ik heb voet bij stuk gehouden voor de T-shirtversie (ah ja!). De voeten en armen mocht hij laten vallen en dat vond hij een goede deal. Na 10 minuten kwamen we al twee schminksters tegen. En jawel zene, het laatste beetje kikker werd overschilderd door een leeuwenkopje. Wie denkt nu nog dat je een kikker bent als je manen wapperen in de wind? Eind goed, al goed! Hij heeft zich geweldig geamuseerd bij de wilde dieren ;-).

Kikker- en prinsessenfeest... 't zal zijn ja, wij waren in Planckendaal Kikker- en prinsessenfeest... 't zal zijn ja, wij waren in Planckendaal
leeuw likt ijsje
© opa
* zulk een indoctrinatie? neen begot, hij heeft de speelpleinwerking gewoon zelf "grote school" genoemd

15 augustus 2010

Dieren zijn precies als mensen: 10 handpoppen

Oftewel "Het Axenroos Project" waar ze bij Stig op school mee werken. Via dieren en hun specifieke kenmerken, worden gevoelens en gedragingen van mensen onderling besproken. Zoiets:

Axenroos

Kapitein Winokio schreef bij elk dier een lied. Het andere filmpje vond ik op YouTube maar het is niet van Stig z'n school.



Bedoeling is dat ik de 10 dieren van de Axenroos zal maken als handpop. Stig z'n nieuwe juf vroeg dat net voor de vakantie. Leuk, dacht ik! Nu ik er eindelijk aan ga beginnen, weet ik echt niet goed hoe. Je kan die handpoppen ook gewoon in de winkel kopen, wel voor veel geld en ze zijn niet eens mooi. Bon, first things first, eerst het opzoekingswerk en morgen schetsjes maken. Laat ik daar dan nog bij vertellen dat ik geen enkel grafisch talent (allé, toch weinig) heb, tsss... Tips zijn altijd welkom, diensten ook ;-).





PS: en als je hier na deze post nooit meer iets over hoort... don't ask, dan ben ik gewoon mislukt en spreken we er niet meer over.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails