24 september 2010

De leeuw, de pauw en de tas

Ze zijn klaar! Allemaal! En net op tijd want vandaag of gisteren zou het niet meer gelukt zijn. Ik kreeg van Stig een ellendige witte angina. Hijzelf houdt het gelukkig maar bij de onschuldige rode variant.

Twee look-a-likes. De eerste: de zonnebloem, aka de leeuw. Ik ben z'n oren vergeten te bevestigen tussen de manen. Dat maakt echt een hemelsbreed verschil maar ik had de moed niet meer om alles weer los te tornen. Volgens de Axenroos is de leeuw een leider, een organisator, iemand die het goed kan uitleggen. 't Is maar te hopen dat ze hem, zonder oren, serieus zullen nemen ;-).

Axenroos: de leeuw Axenroos: de leeuw

De tweede look-a-like: een "schoen eng"* (volgens mijn oma), aka de pauw. Hij blinkt en heeft een gouden schijn in de zon. "Natural Silk Fabric" stond op het etiket (van het stalenboek). Kan dat nu, voor 150 euro per meter? Er zit een stokje in. De nek is te smal om je hand er in te steken, dus beweeg je de pop via de stok. Hij heeft geen plat kopje, zoals de anderen, dat trok nergens op.

Axenroos: de pauw Axenroos: de pauw
Axenroos: de pauw Axenroos: de pauw

Pauw-kinderen voelen zich goed in hun vel, zijn tevreden met zichzelf en kunnen gemakkelijk contact leggen met anderen. Overdreven pauw-kinderen zijn opscheppers en haantjes-de-voorsten.

Axenroos: de pauw Axenroos: de pauw

Alle dieren zijn gemaakt uit staalboek-stofjes, behalve de schildpad. Die knipte ik uit een Ikea-kussenhoes. Wat overbleef is nu een tas. Gewoon een bodem gestikt in de rest van de hoes en twee handvaten bevestigd. Niks speciaal, wel simpel-snel-praktisch.

Axenroos: de tas

* mooie eend

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails