20 september 2010

Schildpad en uil

Axenroos: de (naakte) schildpad

Axenroos: de (hulpeloze) schildpad Axenroos: de (tevreden) schildpad

Nog enkel de kameel en dan is de hele set klaar (foto's volgen deze week)! Jeujjjj! Misschien heb ik al wel een keer of twee gevloekt op dit project maar nu ze allemaal bij elkaar liggen, ben ik wel echt blij. Het is best mooi, zelfs de niet-zo-gelukten lijken tussen de rest nog altijd wel gelukkig te zijn.

Axenroos: de schildpad Axenroos: de schildpad Axenroos: de schildpad

Volgens de Axenroos staat de schildpad symbool voor "loslaten, tot rust komen, emoties toelaten". 't Is te zeggen, een kind dat zich gedraagt als een schildpad is bang en heeft weinig vertrouwen. Hij/zij trekt zich terug in zijn/haar schelp. Het is net de bedoeling om dit gedrag om te zetten in een positieve en zelfzekere houding.

Iemand die zich gedraagt als een uil, houdt anderen op afstand en heeft een gesloten karakter. Soms lijkt het alsof ze wat uit de hoogte doen. Uilen zijn ook grote denkers, ze kunnen goed observeren en analyseren en ze kunnen een geheim ook echt geheim houden.

Axenroos: de uil Axenroos: de uil Axenroos: de uil

En deze uil blijft ook een beetje geheim om te verbergen dat hij eigenlijk niet tot schoonsten in zijn soort behoort (maar daarom is hij niet minder slim, hè, iedereen heeft talenten ;-).

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails