7 november 2009

De festonneersteek. Wablieft?

.
Ik kreeg vandaag voor de 4de keer de vraag of ik die laddersteek aan dat pipingrandje in de piratenzak (of andere tassen) met de hand naai? Begot niet (lees: ik zou wel gek zijn!). Daarvoor gebruik ik steek 31 op m'n stikmachine... eventjes opzoeken... dat is dus de festonneersteek. 't Is zelfs niet eens bedoeld als versiering, al vind ik het niet lelijk, het is gewoon nodig om zoomdelen aan de achterkant plat te leggen.

Securing piping Securing piping

Securing piping

Per mail is dat toch echt niet uit te leggen dus ik doe het hier met een paar foto's erbij. Ik gebruik die steek enkel wanneer ik piping aanbreng in een "plat vlak", dus niet hier of hier en ook hier niet.
Je bevestigt de twee stofdelen aan elkaar met een pipingrandje ertussen (handleidingen hiervoor in de linkerkolom bij tips en technieken). Aan de achterkant heb je dan 4 zoomdelen. In een plat vlak zitten die behoorlijk in de weg, dat "bobbelt".

Securing piping Securing piping

Leg je zoomdelen plat en draai de stof om. Schakel je festonneersteek in (wat een lelijk woord is dat toch!) en regel op een proeflapje hoe ver je de steken uit elkaar wilt zetten. Zet dan je naald net in de rand van de piping (in het gootje) en stik door. Als je de stof nu omkeert, zitten de 4 zoomdelen vast en liggen ze plat.

Securing piping Securing piping Securing piping

Niks met de hand dus ;-).

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails