31 maart 2011

30 maart 2011

Knikkeren

Er was ooit een tijd dat knikkeren dé nationale sport der scholieren was. In ons dorpsschooltje zetten we ons tijdens elk vrij moment, benen gespreid, neer voor een schietspelletje. Toen ik acht was stapte ik over naar de grote school en 't knikkeren was gedaan, verboden zelfs. Awoeeeeeee aan de nonnekes!!!! Mijn schoon washandje-met-trekkoord en knikkerinhoud verdween voor eeuwig in de kast (en ging tenslotte verloren, bof). Spijtig genoeg is knikkeren nog steeds verboden in de meeste veel scholen. Stig zal z'n knokels niet kunnen slijten op de speelplaats mahaaaaaaar, kleine stadstuintjes zijn ideaal om te ketsen, te stuiteren, te bonken, ... zeg maar "jeu de boules" voor de mini-mens.

Knikkeren
Knikkeren Knikkeren

Als er nu iets eenvoudig bestaat, iets dat elke beginnende naaister kan maken, dan is het wel zo'n knikkerzakje. Hiermee is dan ook meteen de meest gestelde vraag aan eloleo beantwoord ;-).

Knikkeren Knikkeren
Knikkeren
PLAYING MARBLES (BOOLS) 1950s
(c) star1950

Handleiding HIER

26 maart 2011

George stuurde zijn kat!

In februari deed ik mee aan een Secret Valentine. Mijn Valentijn hield van "paars", "bruikbaar" en "George Clooney". Dus maakte ik een paarse sjaal en een bruikbare verpakking. George had ik ook geregeld maar die stuurde in de laatste minuut zijn kat... tsssssss!

Secret Valentine - Het Leuvens Stiksel Secret Valentine - Het Leuvens Stiksel
Secret Valentine - Het Leuvens Stiksel Secret Valentine - Het Leuvens Stiksel

Ik ben eigenlijk niet zo voor paars maar dit stofje met glanzende bolletjes (het effect gaat verloren in de foto) vond ik wel speciaal. De bloemen werden geknipt uit een lichte tricot, op de sjaal gekleefd met Vliesofix en daarna vrij-borduren-gewijs overstikt. De achterkant is gewoon paars, zonder bloemen.
Ikzelf kreeg deze onderleggertjes en een vrolijk ritstasje van Flexje (waarvoor nog eens dank, Flex!). En neen, ik ben de link naar mijn Valentijn niet vergeten, ze heeft gewoon geen blog.

23 maart 2011

Pixbo wallets

Pixbo wallets

Wat overbleef van de broek, werd een portemonnee en een portepapjee (porte papier). Het model van het eerste moet ik nog wat aanpassen maar de portepapjee werkt perfect voor Stig.

Pixbo wallets Pixbo wallets
Pixbo wallets Pixbo wallets Pixbo wallets

De tekeningen in de portepapjee recupereerde ik uit oude tekenboeken. Het soort dat je liever wil weggooien maar waar hier en daar nog een proper stukje in zit.

Pixbo wallets Pixbo wallets

De papjee is bedoeld "voor onderweg", in de auto, aan tafel in het restaurant, ... Nu hij zijn naam kan schrijven, is het een ideaal zoethoudertje. Blijven oefenen, Stig!

Pixbo wallets Pixbo wallets

Is er in blogland nog nood aan een handleiding of patroon voor een (zoveelste) porte-monneetje/papjeetje?

PS:
Het patroon van de Pixbo trousers komt uit Ottobre, 6/2010 (winter), model 31 "Paperback Writer" maar ik maakte het wel smaller op de poep en hoger in de taille.
Het groene stiksel is zo duidelijk zichtbaar omdat het een héél smalle zigzagsteek is.

22 maart 2011

Pixbo Trousers

Pixbo trousers Pixbo trousers
Pixbo trousers Pixbo trousers
Pixbo trousers Pixbo trousers
Pixbo trousers
Pixbo trousers .Pixbo trousers
Pixbo trousers - strong material!

???

Patroon Pixbo trousers:
Ottobre, 6/2010 (winter), model 31 "Paperback Writer"
(maar het patroon werd voor Stig smaller gemaakt op de poep en verhoogd aan de taille)
Het groene stiksel is zo duidelijk zichtbaar omdat het een héél smalle zigzagsteek is.

21 maart 2011

Lente!

Halooooooooaaaaaaaaa! Lang geleden! Bent u er nog? Ohja... goeiemorgen allemaal, vandaag begint de lente. Zullen we dan maar weer van start gaan?
"Ja, dat vind ik een goed idee", zou Stig zeggen. Sinds de verkleedweek op school is het trouwens Sheriff Stig, een kostuum waar hij dagenlang in heeft rondgelopen, voor de verandering ;-).

a Carnaval 2011

Het was nog nooit zo makkelijk om een kind te verkleden: oude laarsjes overplakken met de overschot van een Zilet, een vestje uit een wolletje met een neplederen kant, een "neusdoek" en een geldzakje. Daarbij hoorde natuurlijk ook een skinny-jeans en die werd gemaakt uit een oude, niet-zo-skinny, broek van mezelf. Alles werd gerecupereerd, zelf de ijzeren rits waar ik domweg 2 naalden op brak.

c d

Zie je die blik in zijn ogen op de foto hieronder? Ja, zelfs een Sheriff moet soms ineens heel dringend naar de grote wc. En weg waren wij. Tot zeer binnenkort!

e f

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails