23 november 2012

Iets maf

Een nieuwe tas, ofzo? 

Mof
Mof

Helemaal niet! Het is een mof. Hier bij ons is het een redelijk nutteloos voorwerp maar voor een verblijf van 2 maanden in het hoge noorden kan het wel eens van pas komen. En zeker voor iemand die niet graag handschoenen draagt ;-).

Mof

Om de mof toch iets praktischer te maken zit er vooraan en achteraan een verborgen zakje in (op dezelfde wijze als hier). Net genoeg plek voor wat geld, papieren en een gsm. Meer heb je niet echt nodig om lange, lange wandelingen te maken. De sakosj mag thuis blijven.

Mof

Het ding in 1 keer genaaid en gekeerd krijgen bleek iets meer dan een kleine uitdaging te zijn (maar dat is net zo tof!). De mof bestaat uit 1 laag (rode) stof, 1 laag Vlieseline en 3 lagen fleece. Achteraf heb ik er met de hand nog een zachte laag wol in genaaid. Om het geheel winddicht te maken zit er links en rechts een verzonken boordband in, met een zachte rekker om het wat toe te trekken. Eens je je handen en een stukje van je mouw er hebt ingestopt kan er ook geen wind meer in. Warm!

Mof

Ik wens de nieuwe eigenaar een prettige reis. Je zit in m'n hart, meis! Kom gezond en wel en vol nieuwe energie terug. Dikke knuffel.

stof en fleece: Pauli
patroon: eigen ontwerp, met deze prachtige versie als inspiratie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails