14 december 2009

Wat hangt er in de Kerstboom?

.
Het lijkt wel alsof iedereen ineens zelf aan een (Kerst)kaart begonnen is en ik spreek niet enkel voor de bloggende bloggende maakster onder jullie maar ook de gepensioneerdenbond, de kinderen uit de buurt, de kinderen van de school, ... soit, dan maak ik ook m'n eigen kaarten en hopla, een tutorial erbij. Wel niet simpel om nog met iets origineels uit te pakken, ALLES BESTAAT AL! En dit dus ook, in vele andere vormen maar zo is het toch nog een beetje persoonlijk.

Kerstkaarten Kerstkaarten
 • stik wat repels stof aan elkaar, patchwork-gewijs, en strijk de naden aan de achterkant goed plat
 • neem een vrij stevig kaartje (en bijpassende enveloppe)
 • maak een patroontje van een figuur, hier dus een scheve kerstboom
 • teken je figuur verschillende keren over op je patchworkstof, voor 1 kaartje heb je telkens een voor- en een achterkant nodig
Kerstkaarten Kerstkaarten
 • knip nu een iets kleinere vorm van je figuur uit een dikkere stof, in dit geval is het fleece maar Vlieseline zou ook kunnen (dient enkel om je figuur wat volume te geven)
 • stik de fleece op je figuur, het moet niet al te recht zijn
 • gebruik wat kleefstof om je figuur (met vastgestikte fleece) een beetje te bevestigen op het kaartje (niet op de randen want daar ga je nog stikken en dan zou de kleefstof aan je naald blijven plakken), doe aan de achterkant van het kaartje hetzelfde en zorg ervoor dat - met de kaart ertussen - beide delen precies op elkaar passen
 • stik je figuur nu op de kaart, stik ook een koordje mee vast (vooraf eerst een knoopje maken aan beide uiteinden van de koord, hierdoor zal het koordje achteraf niet kunnen wegglijden)
Kerstkaarten Kerstkaarten
 • stik daarna nog eens rond je figuur met een naald zonder draad, je maakt dus enkel gaatjes en die mogen nogal dicht op elkaar staan, stik ook zo dicht mogelijk tegen de rand van je figuur
 • voila, nog enkel je wensen opschrijven, opsturen en wie de kaart ontvangt kan ze losscheuren en in de kerstboom hangen
 • ohja, zorg dat de kleur van je kaart overeen komt met de kleur van je figuur, anders valt de witte scheurrand te fel op, zoals hier dus
Vroeger las ik zeer vlijtig m'n nieuwsjaarsbrief voor... want dan kreeg ik achteraf een cent. Wie weet levert deze "ik-heb-dit-jaar-wel-super-goed-mijn-best-gedaan" kaart ook iets op ;-)?

Prettige Feesten!

12 opmerkingen:

 1. Jaaa... Wederom een geweldig ontwerp van Eloleo!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En hangt jullie boom dan nu vol boompjes?

  Goed plan trouwens. Ik heb een kerstboom geadopteerd (want mijn schoonzus kocht er één en kreeg er één gratis). Nu weet ik tenminste wat ik er mee aan kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! Steek maar in de bus. ;-) Nog even een tip meegeven die ik afgelopen vrijdag meekreeg in de banier: -nadat ik er al eerder geweest was maar was moeten terugkeren omdat het kind op mijn rug een potteke verfsle had gepikt!- om uitgelopen stempelafdrukken te vermijden stempel je best met het stempelkussen op de stempel en niet omgekeerd. Dat weten we dan ook alweer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, leuk, moet ik onthouden. Spijtig zijn mijn kerstkaartjes al bedacht (maar nog niet volledig af), en staat onze kerstboom er al. Een ideetje voor volgend jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goh, dat het kaartje uitscheurbaar is vind ik echt goed bedacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo goed gevonden zeg! Heel leuk.
  Wij doen echter niet aan Kerstkaartjes...het voornemen is er elk jaar, maar spijtig genoeg ook altijd het uitstelgedrag waardoor de kaartjes er dus nooit komen. Misschien nu al beginnen voor volgend jaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk idee!
  De kerstkaartjes zijn hier zo goed als klaar (groen handafdrukje van mijn dochter en dan versierd als kerstboom) maar dit idee ga ik zeker onthouden!

  Groetjes,
  Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vorig jaar zag ik deze geweldige kerstkaart bij jou maar was toe te laat om ze nog te kunnen maken. Dit jaar ben ik op tijd begonnen(hoop ik ;-))
  Wel heb ik de eenvoudige versie gemaakt, zonder vulling.
  Nieuwsgierig? op mijn blog zie je een foto.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails