31 augustus 2009

Baaibaai Prutske!

Ik vind een grote mok koffie op zo'n dik en gekleurd onderzettertje echt gezellig, dus niet saai! Mahaaar, 54 stuks in één keer maken is misschien wel gekkenwerk. In totaal zo'n 800 handelingen die dan toch niet op 1-2-3 gefixt waren: stof snijden, lijmen, naaien, keren, naad hechten, randen stikken, draadjes instoppen, .... X 54, slik. Soit, het is achter de rug en Stig mocht vandaag home-made cadeautjes uitdelen aan alle juffen en kookmoeders in de crèche.

Coasters Coasters Coasters

Als je wat tijd hebt, kan je er echte kunstwerken van maken. Ik heb het eenvoudig gehouden met deze tutorial van Luvinthemummyhood als basis maar ik heb de werkwijze van de voering wel aangepast.

Coasters Coasters Coasters

In plaats van de voering even groot te snijden als de stof, knip je ze een centimeter kleiner. In dit geval is de stof 13x13 cm en de voering 11x11 cm. Ik heb een vrij dikke Molton (matrasbeschermer) gebruikt, wel eerst voorgewassen want dat krimpt fel.
Met textiellijm* uit een spuitbus hecht je de voering vast op een van de stofdelen. Dan de stofdelen met de goede kant tegen elkaar leggen, de voering zit dus aan de buitenkant.

Coasters Coasters Coasters

Nu rondom rond stikken, net naast de voering. Aan één kant een opening laten van een drie-tal cm. De hoeken knippen en dan alles binnenstebuiten keren. Alles even stoomstrijken en dan de openingen dichtnaaien met een onzichtbare hechtsteek.

Coasters Coasters Coasters

Daarna nog minstens 1 randje stikken, hier in een contrasterende kleur, om de voering vast te zetten. Ik heb 2 randjes gestikt, 3 is eigenlijk wel mooier. Draadjes best niet zomaar afknippen, die komen na een wasbeurt gewoon los, wel instoppen.

Coasters Dag vrienden, ik ga naar school!

Klaar! Nog een knoopje om elke set bij elkaar te houden en ik ben ermee weg! Helaas schoot er geen tijd meer over voor een handgemaakt cadeautje voor de vriendjes, die kregen stoepkrijt (op dit moment een topper bij Stig).

Deze zijn héél mooi en met werkbeschrijving (of course):
- All Sorts
- Foofanagle
- Lady Harvatine
- Make it from Scratch
- The long Thread
- en natuurlijk die van Myrtle and Eunice

* Uiteraard niet milieuvriendelijk!!! Als ik meer tijd had zou ik de voering in elke hoek met een steekje vastnaaien en die draadjes achteraf weer verwijderen. Het is wel nodig om de voering op de een of andere manier vast te zetten omdat je er niet doorstikt en ze dus los blijft zitten.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails