16 september 2011

Ik recyKLEER een kostuumvest + GIVE AWAY

De give-away is afgelopen.

Gelachen dat Boomie mij gisteren aankondigde met een "thema waar elke vrouw een zwak voor heeft" en dat terwijl ik nu eens een venten-tas probeerde te maken. Maar misschien heeft ze gelijk want ongeveer elke mannelijke collega heeft mijn voor-venten-argumenten weerlegd.

Te veel tierlantijnen, dat rode sluitingkje is èèèèèèèècht niets voor mannen, wij gaan die nooit aan die handvaten vasthouden, dat schouderbandje is te smal, enz. Mijn collegae geven graag ongezouten hun mening. 't Is al goed dat ik tegen een stootje kan... en dat ze wel allemaal gezegd hebben dat het toch een mooie tas is, de schatten!

En dan was er ook een collega die de meest originele opmerking had: het is een tas voor vrouwen die mannen nog wel in hun handen willen nemen wanneer je in't midden van de winkel vraagt "Schat, hou mijn sakosj eens even vast". Zeg nu zelf...

Soit, het is dus een tas, ze werd gerecyKLEERD uit een kostuumvest, een flut-tasje en een rood hemd en ik ben blij dat ik aan dit project mocht meewerken!

DSC_0234
DSC_0145 DSC_0134
DSC_0263

De vest kocht ik een tijd geleden in de kringloopwinkel, maat 56. Toch leverde deze grote maat minder bruikbare stof op dan ik had verwacht. Voor ik begon te knippen had ik een ontwerp uitgetekend maar dat verdween helaas in de prullenmand wegens "veel te weinig materiaal om mee te werken". Frustratie! Ik moest dringend iets plezant doen, bv. een voorzakje met plaats voor enkele stiften (nog zoiets waar mannen ècht geen behoefte aan hebben). Het is een kruising tussen een Boleo en een potloodrol. En toen ging alles weer vanzelf, op enkele kleine ambetantigheden na.

DSC_0158 DSC_0150

Ik was bv. al blij dat de vest de wasmachine had overleefd (trouwens zonder enig probleem, ookal stond er "droogkuis" op het etiket) maar de stof bleek toch wel dunnetjes te zijn, dus werd ze gevoerd met Vlieseline. Noot aan mezelf: in het vervolg wintervesten gebruiken.

DSC_0067

Op het einde had ik enkel nog smalle stroken stof over, daardoor is de tas redelijk dun maar dat maakt ze net ideaal voor de laptop.
De randjes heb ik doorstikt en eerlijk is eerlijk, dat idee komt helemaal van deze tassendame. Ik volg haar al jaren en ook al is elke messenger gemaakt volgens hetzelfde patroon, ik blijf ze telkens weer mooi vinden.

DSC_0167

Hieronder nog de achterkant van de tas. Ook hier werd een vestzak verwerkt. Aan de binnenkant zit een zakje met een rits en een sleutelhanger. De tas meet 31x31cm of, helemaal opstaand, 42x31cm.

DSC_0072 Ik recyKleer!

Wil je deze tas winnen?
Zet dan je (blog)naam en/of e-mail adres onder dit bericht.
Gelieve slechts 1 keer deel te nemen.
Random.Org kiest een nummer.

om reactie 201 of meer te zien, moet je onderaan de commentaren doorklikken op "nieuwste"
Meer foto's hier.

psst... mannen mogen ook meedoen

DSC_0146

eloleo dankt collega Wannes voor de poseer-diensten

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails