18 juni 2011

Troost

Little Quilts of Love

Deze maand naaien we met het Leuvens Stiksel kleine Quilts of Love. Het idee komt van de zusterclub de sToffen Madammen. Je hebt ze al op verschillende blogs zien verschijnen, dus tekst en uitleg vind je o.a. hier, hier, hier, hier, hier, ...

Little Quilts of Love

Ik durf niet beweren dat dit twee "quilts" zijn want daar gaat het haar van de echte quiltster wellicht van omhoog staan. Laat het ons maar houden op een "troost-dekentje", patchwork-gewijs in elkaar gestikt met een paspel rondomrond, zachtgroene flanel aan de achterkant en vooraan felle kleuren, want daar is blijkbaar ook vraag naar.

Little Quilts of Love

Het is dezelfde patchwork-techniek die ik altijd toepas, lees: een soort lui-wijven-methode. Lapjes snijden, op't gevoel in elkaar puzzelen, eerst rechte stroken aan elkaar stikken, dan die lange stroken weer tot een lappendeken stikken, naden openstrijken en met een tweelingnaald doorstikken. Al bij al neemt dat ook veel tijd in beslag maar naar mijn gevoel gaat het sneller vooruit dan het millimeterwerk van de echte quiltster (respect!).

Little Quilts of Love

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails