3 juli 2010

Snelle broekjes

Ik dacht dat ik al ooit een blogbericht "snelle broekjes" had gezien... even googlen... kijk hier eens. Getimed in seconden ;-)!

Er lag hier nog een stapel oude T-shirten die naar de Kringloopwinkel mocht en Stig had een paar speelshorten nodig. 1+1=2, niet?

Snelle broekjes

Snelle broekjes

Vero Moda doet niet ineens aan kinderkleding maar Stig z'n oma was er wel eventjes ingelopen: "een sjieke short uit de solden?". Haha, een recyclageproject dus.
Die "inzetstukken" achteraan zijn trouwens ontstaan omdat ik uit 1 t-shirt geen volledige short kon knippen. Een extra randje onderaan en een boogje bovenaan uit een andere t-shirt ... en zo komt dat dus.

Snelle broekjes Snelle broekjes Snelle broekjes

Ik had nog nooit iets gemaakt* uit 100% t-shirtstof en ik heb geen overlocker (ik zou trouwens niet weten hoe ik daarmee moet werken). Gelukkig heeft de Bernina een paar goede stretch-steken maar hoe ik de draad- of persvoetspanning ook regelde, het bleef een beetje "bobbelen". Met het eerste broekje heb ik wat gesukkeld maar de laatste was al op een half uurtje klaar, patroon overzetten en stof knippen inbegrepen. Eens gestreken en gedragen ziet het er wel best ok uit... voor een speelshort.

Snelle broekjes

Bon, in de Wibra kan je broekjes kopen voor 2 euro. Wat een moeite en toch maar 10 euro uitgespaard? Tja, dat is dan 10 euro voor een lekker ijsje, ZO eentje!

*en ik ken ook in't geheel niks van kleding maken dus ik probeer maar wat, hè

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails