FAQ

WAT BETEKENT ELOLEO

Baby shoes for Nora

Leo is de huiskat, een Spaanse kater uit de buurt van Malaga. Met het vliegtuig overgevlogen in 2005 en jarig op 1 april. Stig zei vroeger "Elo" i.p.v. "Leo" en zo is eloleo ontstaan. Ik weet het, het bekt niet bepaald soepel maar ik ben er nu aan gewend. Ik heb al een paar keer gemerkt dat anderen eloleeeeeeo zeggen terwijl ik zelf de klemtoon achteraan leg, dus eloleoooooo. What's in a name?


TUTOLEO's VERKOPEN OF CREATIES UIT TUTOLEO's VERKOPEN
.
Aarzel niet om alle tutoleo's te gebruiken voor jezelf of om cadeautjes te maken. Creaties uit tutoleo's voor een goed doel verkopen is toegestaan. Voor eigen profijt tuoleo's of creaties uit tutoleo's verkopen, mag niet. Ik stop veel tijd en moeite in het bedenken van die patronen en/of in het uitwerken van de handleidingen. Dat begrijp je (uiteraard!) wel.


FOTO'S VAN ELOLEO GEBRUIKEN
.
Het is verboden om foto's van Stig of andere personen uit eloleo.be over te nemen of te pinnen. Alle andere foto's kan je kopieren maar link aub wel terug naar het betreffende artikel.


MET WELKE MACHINE STIKT ELOLEO: BERNINA AURORA 430
.
Ik twijfelde nog tussen de 440 (identiek aan de 430 maar met BSR-functie voor quilten) of de Bernina Aurora 430 en het is deze laatste geworden.

Bernina 
Aurora 430

Prijs: ongeveer 1650 euro (in 2010). Ik stik vaak en dan wil ik graag goed gerief waar ik me niet aan erger én bovenal wil ik een machine die zeker nog 20 jaar meegaat én die na verloop van tijd gewoon even goed blijft stikken (want elk half jaar een nieuwe "lichtere" machine moeten kopen, is uiteindelijk nog veel duurder).
Minimaal:
 • een serieuze motor (!!!!)
 • een snelheidsregelaar
 • een bovendraadinrijger
 • een paar siersteken, voor mij van minder belang
 • een naald die in de stof blijft steken als je stopt met stikken, handig als je regelmatig van
  stikrichting verandert
 • de mogelijkheid om heel eenvoudige letters te stikken, handig met een 3-jarige in huis wiens
  spullen allemaal gemerkt moeten worden
 • helder licht en een goed zicht op wat je aan het doen bent 
 • en als het eventjes kan, ook de mogelijkheid om een spoel apart op te winden
De Bernina Aurora 430 heeft het allemaal en meer, bv. een "kniezwengel" waardoor je met je knie je stikvoet opheft = héél "HANDig"! En wat helemaal luxueus is: de Bernina is stil, erg stil. De buren kunnen weer ongestoord slapen.
Bij de 430 zitten een aantal standaard naaivoetjes. Benieuwd hoe die mega-grote creawonders à la Heather Bailey enz. zo perfect kunnen stikken? Klik één voor één op die verschillende stikvoeten en bekijk de filmpjes. Het lijkt wel alsof er voor elke handeling een aangepast voetje bestaat... ja seg, zo is het gemakkelijk ;-).


MET WELKE MACHINE STIKT ELOLEO: BERNINA OVERLOCK 800DL


Net nieuw en nog niet getest (d.d. 20 mei 2011). Meer info hier.


MET WELKE MACHINE STIKT ELOLEO (in noodgevallen): SINGER CONFIDENCE

Singer Confidence 7465: link.
Singer 
Confidence 7465

Tevreden? De Singer doe wat ie moet doen maar is te licht voor naaiprojecten zoals handtassen, leder, meerdere lagen jeans, enz. Als je maar af en toe stikt, of nooit met dikke lagen stof werkt, is het zeker en vast een goede huis-tuin-keuken machine.
Prijs: ongeveer 500 euro (in 2009). Stik je maar af en toe een gordijntje of een zakdoek, dan is zelfs een machine uit de Lidl of Aldi voldoende (75 à 100 euro).


IETS BESTELLEN?

Helaas, m'n todo-lijst zit steeds overvol met eigen projecten (die weliswaar meestal om weg te geven zijn). Ooit.... als ik eens echt veel tijd heb... open ik een webshop.


GRATIS PATRONEN
 

Ik weet het, het is om door de bomen het bos niet meer te zien. De lijst is erg lang geworden maar de tijd ontbreekt me om het beter te ordenen. Ik krijg, eigenaardig genoeg, redelijk vaak de vraag naar een zus- of zo- patroon "dat niet in de lijst te vinden is". Wel, dan heb ik het niet. Ik zet echt alles wat ik verzamel op eloleo. En zelfs deze mega-lange lijst is maar een fractie van wat er allemaal te vinden is op het net aan gratis patronen. Ik streef geen volledigheid na, ik houd gewoon bij wat ik zelf leuk vind.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails