21 februari 2012

Van Katoen onthult het volledige programma

Wij zijn er al maanden van in de ban en de vlam sloeg ondertussen ook bij jullie over. Het bewijs: 754 boodschappentassen op de teller en we gaan richting 1000 i.p.v. de gevraagde 750! Wees gerust, alle tassen krijgen een bestemming en nogmaals dankjewel!

Vandaag kom je alles, echt àlles, te weten over Van Katoen. Het volledige programma gaat vanavond online. 14 april wordt een dag die je niet snel zal vergeten. Hier al een tipje van de sluier.


De naaimarathon:
We organiseren een naaimarathon in het MIAT. 12 uur aan één stuk door ratelen 10 naaimachines. In shiften van 2 uur wisselen handige naaisters elkaar af. Zij maken elk één of meerdere (vereenvoudigde) knikkerzakjes. Je kan er naar kijken of je kan zelf meedoen! Van Katoen is op zoek naar 60 vlijtige liesjes die een shift willen meedraaien in de carrousel. Enige stressbestendigheid is een must want alle bezoekers mogen op je vingers kijken. We maken het je wel zo makkelijk mogelijk: je gaat aan de slag met voorgeknipte stoffen, de handleiding is eenvoudig en met duidelijke foto's gestoffeerd en de Bernina-naaimachine staat afgesteld klaar. Wil je graag 2 uurtjes meedraaien? Houd dan de website of Facebook in het oog. Binnenkort verschijnt de oproep met meer tekst en uitleg erbij.

KnikkerenKnikkerenKnikkerenKnikkerenKnikkerenKnikkerenKnikkerenKnikkerenKnikkeren


MobilOOm en Noordt demonstreren:

MobilOOm
ontwerpt prachtige maak-het-zelf-pakketten, voornamelijk voor kinderkleding en geschenken. Geen geklungel meer met patronen overnemen of met het bij elkaar zoeken van alle benodigdheden. Tijdens Van Katoen presenteren ze deze pakketten en kan je er eentje mee naar huis nemen om zelf aan de slag te gaan.
Het Antwerpse Noordt maakt ongetwijfeld de mooiste, creatiefste en duurzaamste verlichtingselementen van het land. Met objets trouvés, uniek antiek en op de kop getikt textiel gaan ze aan de slag en (ver)bouwen ze lampen en stoelen, enig in hun soort. In een inspirerende lampenkap-demo-sessie tonen ze je hoe ze precies te werk gaan. Leerrijk en aanstekelijk.

mobiloom ...............noordt

De fototentoonstelling "Annick for Kenya":

Wat Van Katoen opbrengt, gaat naar Annick for Kenya. Om je een beeld te geven van dit solidariteitsproject in Mombasa, organiseren we een kleine fototentoonstelling die je laat zien waar we het op 14 april allemaal voor doen.

annick2 annick1(c) Annick for Kenya

En er is nog veel meer! Een uitgebreid programma vind je op de
site van Van Katoen of bij de collega's van het organisatieteam.
We zijn allang begonnen, maar nu begint het echt! Wie niets wil missen, schrijft zich best meteen in op de nieuwsbrief (rechterkolom) of volgt Van Katoen op Facebook.

logo Van Katoen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails