19 oktober 2012

Zo geknipt: errata

44.000 woorden ofwel 200.000 letters en cijfers... en ook enkele zetduivels. Aargh! Neem gerust een rode stift en verbeter even mee:

*Op p 98 (boodschappentasje) knip je het aantal patroondelen zoals staat aangegeven boven de kleine patroontekeningen en niet zoals de tekst ernaast vermeldt.
*Op p 204 (zwemzak) knip je slechts 2 kleine flapjes om de rits af te werken i.p.v. 4 en op p 208 knip je in stap 24 de naadwaarde bij tot 4à5 'mm' ipv 'cm' (maar dat wijst zichzelf ook uit als je de zwemzak aan het maken bent). Blijf de handleidingen verder gewoon stap na stap volgen en je komt tot een goed einde. Bewijs: deze leuke zwemzak van Maaike en dit mooi boodschappentasje van SoFilles.
*Nodig voor het broodmandje op p 153: 42cm (i.p.v. 40cm) x 30cm.
*Stap 6 van de tas met verzonken rits: 'zorg ervoor dat de goede kanten van de stoffen op elkaar liggen', bij het deel van de voorzak gaat dat wel degelijk om de goede kant van de voeringstof. Kijk naar foto 6/7/8 en het is meteen duidelijk.
*"H" is hetzelfde als "h" op p. 71 en 72, nl. de afmeting van het hoekje.
*In de inleiding op p 13 wordt er ergens in het midden, bij wijze van voorbeeld, verwezen naar 'p 23' maar dat moet 'hfdst 23' zijn.
*Stap 40 op p 209: "Duw en/of strijk de naadwaarden open en speld op elkaar" (ipv stik op elkaar).
*En bij de Menina strijk je de volumevoering op stof van de handvatten (de buitenstof) en dus ook op de buitenstof van de tas zelf. Dat laatste staat er niet letterlijk bij.
*Punt 30 op p 240: "... zorg ervoor dat ze exact tegen elkaar liggen en stik" ("en stik" staat er niet bij).
*Patroonblad 2: punt b en c omwisselen van de zadelhoes (bij de 3 modellen)
*Stap 24 op p 208: knip de hoekjes bij en knip de naadwaarde bij tot 4à5mm (ipv cm)

Vind je nog een van die snoodaards? Laat het ons weten op info@eloleo.be of rietblogt@gmail.com. Na ettelijke lezingen en herlezingen en lezingen van de herlezingen konden deze kwelduivels zich nog steeds goed verstoppen. Excuus!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails