7 december 2011

Favicon

Ik dacht niet dat het erg zou opvallen maar jullie zijn opmerkzaam en omdat ik het nu al een paar keer per mail heb uitgelegd, hier ineens het stappenplan zodat iedereen mee kan volgen.
Er staat sinds een paar dagen een klein poezenkopje bovenaan, naast de url van eloleo. Dat is een Favicon. Hoe komt dat daar?

Afbeelding 1

Tegenwoordig kan je zelf heel makkelijk zo'n icoontje toevoegen aan je blog, alleszins toch als je met blogger werkt. Maak om te beginnen je icoon aan. Een foto zegt niet veel, je kiest best iets simpel dat slechts uit een paar lijnen bestaat. Het icoon wordt weergegeven op 16x16 pixels. Het beeld dat je oplaadt, mag slechts 100kB groot zijn. Dan ga je naar de backsite van je blog, dus klik op 'ontwerpen'. Daar klik je bovenaan het laadvenstertje van de Favicon aan. Je laadt het beeld.
Een dan... dan gebeurt er blijkbaar niets. Het kan even duren voordat je icoon verschijnt, of het duurt een eeuwigheid, zoals dat dat bij mij het geval was (daar hoort ook wat gegrommel bij).
De truuk is dan om je cachegeheugen leeg te maken, en terwijl je bezig bent, kuis je ook maar eens je cookies op. MAAR! Vergeet niet dat je dan opnieuw zal moeten inloggen bij Blogger, Flickr, ... en alle andere sites waarop je eigenlijk continu bent ingelogd. Als je dat wel doet en je bent die paswoorden al lang vergeten... welja, dat is ook vervelend. Hoe je je cache moet leegmaken, hangt af van je type browser. Je kan dit makkelijk googlen. Succes!

favicon

+ zie ook hier bij Pippi Pander

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails