31 oktober 2011

Prinsessenrok

geknoopt prinsessenrokje

Bij een ridderfeest horen natuurlijk ook prinsessen. Ik was van plan om twee heuse prinsessenjurken te maken maar ik kwam in tijdsnood. Hoogtijd dus voor plan B, oftewel een razendsnel alternatief (met de nadruk op razendsnel). Lang leve internet, godzijdank! Deze handleiding vond ik bij Momaroo. Zij doet het met een elastiek maar ik vond dat sukkelen en gebruikte gewoon een roos touwtje. Achteraf bekeken had ik een deftig roze blinkend lint moeten gebruiken en dan had ik vooraan nog een mooie strik kunnen maken. Dit rokje is klaar in 45 minuten. Echt waar, er komt geen naaimachine aan te pas. Het enige dat je moet doen is reepjes tulle scheuren en deze om het touwtje (of het mooie lint) knopen, that's it!

Ik deed het zo:
  • Knoop een lint/touw tussen twee stoelen. Gebruik een knoop die je makkelijk weer kan losmaken (zonder hem te moeten losknippen). De lengte van het lint/touw is de omtrek van de buik van de prinses + links en rechts 20à30cm waarmee je vooraan een mooie strik maakt wanneer alle stroken geknoopt zijn.
geknoopt prinsessenrokje
  • Bepaal de lengte van de rok (hier 60cm voor een kleuter van 5 jaar) en doe maal 2 (dus 120cm).
  • Scheur of knip stroken tulle van 120cm. Het steekt zo nauw niet, de stroken kunnen variëren van 2cm tot 10cm breed.
  • Knoop elke strook in de helft om het lint/touw. Hang het goed vol. Voor dit rokje heb ik 3 kleuren gebruikt van telkens 120cmx140cm. Er zit dus 3,6m tulle in dit rokje.
geknoopt prinsessenrokje geknoopt prinsessenrokje geknoopt prinsessenrokje
  • Leg een knoop in het lint/touw waar je stroken beginnen en eindigen. Zo voorkom je dat de reepjes tulle van het lint/touw zouden afglijden.
  • Knoop de rok om de buik van je prinses. Doe haar eerst een onderrok of een pantalon aan want deze rok is redelijk doorschijnend en geeft dus toch iets te veel bloot ;-).
geknoopt prinsessenrokje geknoopt prinsessenrokje

Tulle kocht ik bij Pauli (Leuven), slechts 2,5 euro per meter maar hij is wel redelijk stijf. Soepele tulle is duurder.

En! Een super tip van V-eeeeertje(s) (zie comments): je kan deze rok gewoon samen met je kleine prinses maken.

geknoopt prinsessenrokje

Noot: de ridderpakken zijn ook klaar maar de handleiding kan ik pas volgende week uitschrijven, nog even geduld dus

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails