27 mei 2011

Linnen met een randje tricot

Echt, ik moet mezelf tegenhouden want ik zou een hele winkel van deze broeken kunnen maken. De versie in tricot (donkerblauw en groen) is niks speciaal. Dat zijn gewoon comfi-broeken. De boordjes zijn gemaakt uit de overschot van de schoolfeestbroek. De versie in linnen (paars en naturel), die zijn echt zalig!

Broeken - zomer 2011

En 't is niet zozeer omwille van dat stiksel dat cirkelgewijs tot aan de knie oploopt - afin eerlijk, ik vind dat natuurlijk wel plezant want anders deed ik het geen twee keer na elkaar - maar wel omdat linnen zo heerlijk luchtig is en altijd goed valt. Hoe langer hij de broek aan heeft, hoe beter ze zelfs in model komt. Dat is dus het omgekeerde van strijken!

Broeken - zomer 2011 Broeken - zomer 2011
Broeken - zomer 2011 Broeken - zomer 2011

Het randje in boordtricot was een experiment maar beide stoffen laten zich wonderwel goed combineren. Het enige waar je op moet letten is 1) de boord niet te fel uitrekken tijdens het stikken (aan de buik zit er dus wel nog een extra rekker in de boord) en 2) het linnen moet je op de buitennaden, in het kruis en op de bilnaad wel dubbel doorstikken, zoiets gelijk dit.

Broeken - zomer 2011
Broeken - zomer 2011 Broeken - zomer 2011

Jaja, deze zomer gaan wij voor luchtig en gemakkelijk. Geen ritsen, geen zakken, gewoon op en af steken voor een snelle plas tussendoor en dan weer verder ravotten.
En voor het geval dat je nog wat comfi-proof nodig hebt: Stig showt hieronder z'n breakdance moves. Als de keuken niet in de weg had gestaan, was het echt spektakel geweest!

DSC_0146 DSC_0147

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails