29 december 2010

Dit is Japans

... met een vleugje Zsazsa weliswaar. Een rechte tas, geschikt voor een grote, rechte map (hè, oma). De buitenstof is linnen, binnenin katoen. Op die katoenen binnenkant werd Vlieseline H640 aangebracht om de tas wat vorm te geven, op de linnen buitenkant zit "Vlieseline/Vilene X 50". Het is niet zo duidelijk op de foto maar er zit een fijn grid op die Vlieseline en enkel op die lijntjes zit lijm. Als je Vlieseline op de stof strijkt, kleeft die enkel op die lijntjes. Op de achterkant van de Vlieseline blijft dat grid zichtbaar zodat je de stof en de Vlieseline op die lijntjes kunt doorstikken. Het resultaat is een soort "golfjes-effect". Daarna niet meer strijken, hè (zei de dommerik die dat eerst wel had gedaan ;-)).

Dit is Japans Dit is Japans... met een vleugje Zsazsa
Dit is Japans
Dit is Japans

Het patroon van de tas komt uit dit boek, gekocht via Etsy bij "This and that from Japan". De Vlieseline X 50 komt van bij Veritas, best te combineren met een stof die niet te zwaar is want anders valt het golfjes-effect weg. Het linnen is een gordijn uit Ikea, niet te vast geweven.

PS: Dankjewel voor de "goed verlof- wensen" maar dat verlof begint pas op 1 januari. Tussen nu en dan, verschijnen er nog een paar berichten.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails