28 oktober 2010

Omkeerbare Bloo(e)mers

Ik was al een tijdje op zoek naar een handleiding voor omkeerbare bloomers, dus zonder een biais-randje aan de benen, maar ik vond niets. Mét biais is het simpel maar ik heb er toch echt wel een hekel aan. Afin, dat is altijd heel schoon maar dat "mooi stikken", aarggggg! Toen viel het me te binnen hoe het wel kan. Dat ik daar nu nog niet eerder aan gedacht heb, tssssssss...

omkeerbare bloomers omkeerbare bloomers

Het principe is eenvoudig. Je knipt stof voor twee bloomers, deze passen in elkaar, een zachte rekker aan de beentjes en de buik, en voilà, baby heeft een schoon onderbroek-voor-boven-de-pamper voor onder een kleedje of bij blote benen.

omkeerbare bloomersEen omkeerbaar exemplaar maken duurt niet veel langer dan een enkelvoudige versie (toch niet als je zo'n grote biais-klungelaar bent als ik). Je moet alleen dat keer-truukje door hebben om de beensgaten toe te kunnen stikken. Voordeel is dat het mooier afgewerkt is en dat je er in feite "twee voor de prijs van één" hebt. Och, ik hou gewoon van omkeerbare dingen, zo simpel is dat.

Er staat een patroontje in het boek van Lotta Jansdotter (maakte ik hier al eens maar dan wel omkeerbaar mét biais). Made heeft onlangs ook een gratis patroon op haar blog gezet. Die van Prudent Baby is zeer gelijkaardig. Ze zijn spijtig genoeg alle drie niet omkeerbaar.

Reversible Bloomers: Tutorial.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails