22 april 2010

De nieuwe Amsterdam-tas

Dit is ze, de Amsterdam-tas nummer 2. Het model is niet nieuw. Net als bij de eerste Amsterdam: je vindt er zo 13 in een dozijn. Ik hou wel van "dit soort" luchtige en ruime zomertassen en het wil nu net lukken dat het kikkerstofje uit de Vermiljoenshop hier al weken smeekt: "doe iets met mij!".

Amsterdam nr. 2 Amsterdam nr. 2
Amsterdam nr. 2 Amsterdam nr. 2

Wel ja, ik deed iets en toch ook iets "nieuw" (denk ik...): Amsterdam nummer 1 had een drukknoop als sluiting en deze heeft een rits. Op zich niets revolutionair maar de manier waarop de rits werd ingezet, had ik zelf nog nergens gezien*. De basis is een klein ritstasje zoals dit, met een soortgelijke handleiding. Met een paar aanpassingen een extra stuk ertussen (het effen gele bovenstuk) kwam ik tot een schoudertas met een rits die rechtstreeks en met slechts 1 keer te doorstikken vastzit in zowel de buitenstof als de binnenstof van de tas en tegelijkertijd wordt het bovenstuk aan het onderstuk vastgemaakt. Pfiewwwwww, klinkt Chinees maar het zal wel duidelijk worden met alle foto's van de handleiding (in een van de volgende posten).

* Maar ik ben voorzichtig, als je deze werkwijze wel al ergens hebt opgemerkt, laat het me dan weten... zodat ik voluit op m'n bek kan gaan ;-)

Amsterdam nr. 2 Amsterdam nr. 2
Die stiklijn net boven de rits (is nu nog veel te scheef maar dat los ik de volgende keer wel op) komt van het vastzetten van het paspelbandje aan de voorkant.
Amsterdam nr. 2

Tot daar mijn eureka-moment. Toen de tas helemaal klaar was, bleek er toch wat mis te zijn met de verhoudingen. Eigenlijk is het gele stuk te breed en daardoor is ze wat "lomp", tja... Ik zal er dan nog eentje moeten maken om weg te geven in een give-away. Woeps, heb ik dit net gezegd?

Veel dank aan alle tips over het online zetten van pdf's. Ik ben er al mee bezig!
Ook veel dank voor de nieuwe Awards, ik doe er later nog wat mee.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails