28 juni 2009

Dorien en Timothy

Ik ben echt zo blij met deze tas! Het begint met een paar kribbels op papier, dat overgezet naar een patroon en dan meteen "voor goed" gemaakt. Dat is spannend want je werkt een hele tijd binnenstebuiten tot het moment dat de laatste naad gestikt is, dan keer je alles om en TADAH... 't is meteen duidelijk of het gelukt of geheel mislukt is. In dit geval was het erg goed gelukt, blij! Door de twee handvaten (?) lijkt het misschien eerder een handtas maar de banden zijn zo lang dat je ze over je schouder kan dragen, 't is dus een schoudertas. Van top schouderband tot bodem ongeveer 80 cm, onderdaan 30 cm breed.

De Dorien-tas De Dorien-tas De Dorien-tas De Dorien-tas De Dorien-tas

Het patroon

... is dus erg simpel: 1 patroondeel, 4 schouderbanden en twee zakjes. Het zit'm vooral in de verhoudingen. De volgende keer moet het nog wel wat bijgestuurd worden maar geen grote wijzigingen.

Technische blabla (als geheugensteun voor mezelf, niet interessant voor lezers):
- werktijd: ongeveer 6 uur (van schets tot af, eigenlijk naaitijd: 4 uur)
- stoffen: jeans zetelstof Ikea, abstracte bloemenprint Stoffenbeurs
- wijzigingen patroon (derde foto hiernaast): 1-slip knippen en plakken, 2-hoek dan opnieuw afronden en slip weer openknippen (als je in een perfect ronde hoek een slip maakt en een stuk tussenuit haalt, dan is de hoek achteraf niet meer perfect rond), 3-zijkanten: bovenkant behouden, onderaan ongeveer 1,5 cm breder maken, dus schuiner maken
- batting (dikke flanel Pauli) gebruiken om de vorm te verstevigen (zoals bij dit model), ofwel twee even zware stoffen gebruiken


Ah ja, Dorien is de 16-jarige dochter van m'n overleden nicht. Ze woont met haar broer Timothy in Spanje en komt 2 keer per jaar op vakantie in Belgiƫ. 't Is steeds moeilijker om een leuk cadeau te verzinnen.

Geheel terzijde maar erg mooi: wat je zoal met lavendel kan doen.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails